У четвртак, 18. октобра 2018. године одржана је у Прњавору, Република Српска,  промоција књиге ” Дебељачко брдо”, аутора Драгутина Дебељака. Промоција је одржана у организацији Библиотеке ” Глигорије Возаровић” и Центра за културу Прњавор.
У програму учествовали:
Драгутин Дебељак, аутор, Мирјана Марковић, рецензент, Татјана Милијевић, професор књижевности, Радомир Јованић, новинар, Моравка Тодић, модератор, Етно група ” Пронија”.
Књига ” Дебељачко брдо” је родослов породице Дебељак.Урадити породично стабло је одличан начин да сазнате више о својим прецима као и о породичној историји. Породична стабла су комплексна и сложена и нимало није једноставно урадити их. Звиси од тога колико желите или можете времена да утрошите и колико су вам доступне информације. У многим крајевима кроз историју рушени су манастири, цркве и уништаване матичне књиге, тако да је врло често тешко доћи до писаних докумената. Аутор се потрудио да што више сазна о својим прецима, и остави то записано као сведочанство за будуће генерације породице Дебељак.