У петак, 23 новембра 2018. године у Библиотеци „Глигорије Возаровић“ одржана је промоција књиге „Поетика ведре меланхолије“, ауторке проф. др Слађане Миленковић. Књига је анализа и приказ књижевног стваралаштва Тодора Бјелкића, познатог писца и новинара. Ауторка је дала портрет Тодора Бјелкића више посветивши пажњу његовом стваралаштву за младе који је његов доминатни вид књижевности.
Књига је изашла из штампе 2018. године у едицији „Фрушкогорје“ а издавач је Српска читаоница Ириг. У име издавача говорио је професор књижевности Авакум Квас. Рецензију за књигу су написали уважени проф. др Тихомир Петровић, продекан Педагошког факултета у Сомбору, проф.др. Милош Ђорђевић, Висока школа Вршац и чувени књижевник за децу Љубивоје Ршумовић.
Рецензент проф.др Тихомир Петровић је на промоцији рекао „Ово је научна монографија, која приказује свеукупно стваралаштво Тодора Бјелкића иначе познатог књижевника који је ушао у школску лектиру, и самим тим је књижевна институција“. Проф. мр. Живко Попов, магистар лингвистичких наука и дугогодишњи уредник Радија „ М“ је говорио о ауторки. Делове из књиге „Поетика ведре меланхолије“ су читале Зорица Мишчевић и Јасна Арбанас, а стихове Тодора Бјелкића су рецитовали ученици рецитаторске секције О.Ш. „ Јован Поповић“. У музичком делу програма наступила је мецосопран, Светлана Митровић. Програм водила виши библиотекар, Моравка Тодић.