У уторак, 9. октобра 2018. године у препуној сали Галарије ,,Лазар Возаревић” одржана је величанствена промоције романа ,,Године врана”.
       Аутор романа је наш некадашњи суграђанин, драматург Синиша Ковачевић.  Организатор промоције је Библиотека ,,Глигорије Возаровић”.
       У програму су учествовали, осим аутора, Мањо Вукотић, власник Издавачке куће ,,Вукотић медиа”, Предраг Ковачевић, професор књижевности и Гордана Лукић, глумица.
       Програм су оплеменили и промоцију учинили свечанијом Хор Sirmium cantorum и диригент Војислав Бугарски, отпевавши три композиције, а на самом крају професор Марко Јелисавац уз пратњу хармонике, свог ученика Вељка Љуштине, отпевао је песму ,,Пукни зоро”.
       Роман ,,Године врана” је потресна прича о Београду у Првом светском рату и у првој години слободе.
О свом роману Синиша Ковачевић каже: ” По својој погани и жестини Први светски рат био је гори од Другог светског рата. Између хотела ,,Москва” и ,,Балкан” било је постављено осам вешала, војничке тројке патролирале су градом и био је уведен полицијски час. У то време у Београду није било мушких глава, мушки су отишли са војском. Београд је био град удовица и сирочића, жена које са нестрпљењем чекају писмо са Крфа или умрлицу.
        Био је то град немаштине, сурових егзекуција, ту су Аустријанци дошли да остану заувек, да нове генерације индоктринирају новим наставним програмима. Те године у Великом рату, у Београду, зиме су биле  посебно ледене, мразеви су замрзавали Дунав. Пошто није било мушкараца који би обезбедили дрва, огрев је било покућство. То је оквир несреће из Првог светског рата, у коме се чини да се далека, разбијена српска војска никада неће вратити. Али, из читаве те апатије она се попут феникса уздиже из пепела и на развалинама бивше среће покушава да прави нови живот и државу.”
       Иначе ово је први роман Синише Ковачевића.