У четвртак 13. децембра 2018. године у Библиотеци „ Глигорије Возаровић“ одржана је промоција књиге „Српска војска“- оружје наших победа од 1914- 1918 године. Аутор књиге Бранислав В. Станковић се 30 година бави истраживањем наоружања Кнежевине и Краљевине Србије. Један век од завршетка  Великог рата штампано је велики број књига које говоре о њему са различитих аспеката, али једино је ова књига обрадила материјално-технички фактор и она је управо та карика која је недостајала све ове године да би се створила целокупна слика о Првом светском рату.

Други део књиге описује  ратни пут  Српске војске од Цера до Доброг  Поља.

Бранислав В. Станковић је коаутор књиге „ Бајонети и борбени ножеви Србије, Црне Горе и Југославије“. Објавио је велики број стручних радова  из области наоружања и војне историје у домаћим и страним часописима. Запослен је у Народном музеју у Шапцу.

Ово је друго издање књиге која је штампана у великом формату са више стотина фотографија карти , цртежа и табела. Књига је објављена  на српском и  енглеском језику, а у припреми је издање на руском језику.

На промоцији су говорили: Миодраг Гајић, професор историје, Светланка Милутиновић, кустос историчар и рецензент књиге и Радован Миразовић, сликар и теоретичар уметности, аутор Бранислав В. Станковић, Моравка Тодић.

У музичком делу програма гости су били ученици Музичке школе „ Патар Кранчевић“ на челу са професорком Бранком Панић.