У уторак, 12 .октобра у Библиотеци ” Глигорије Возаровић” одржана је промоција књиге ” Тема Сирмијум” аутора Слободана Ружића.
То је други објављени  роман који је недавно изашао из штампе. У роману је аутор дочарао једно давно златно доба Сирмијума колико привлачно у свом сјају, толико и застрашујуће по својој свирепости.
Рецензент Јелена Дилбер је написала да: ” Већина историјских романа остави утисак на читаоце тек кад склопе последњу страницу, а неки не дозвољавају предах од првог листа, држећи пажњу и растући из поглавља у поглавље, не само својом динамичном радњом већ и безбројним занимљивим открићима иза којих стоје године и године истраживања, проучавања и сакупљања обимне историјске грађе.
Радња романа започиње у 4. веку у ” граду царева и мученика”, једне мрачне ноћи када се дружини лупежа прикључује странац у црном плашту нудећи им посао који не могу да одбију”.
У програму су учествовали:
др Слободан Ружић, аутор
Душанка Анојчић, глумица,
Моравка Тодић, модератор
Исидора Козлина, флаута
Илија Сретеновић, кларинет
Татјана Имбришић, гитара
Слободан Кекић, в.д. директора Библиотеке ” Глигорије Возаровић” се захваљује на донацији у виду рачунара др Слободану Ружићу који нам је уручио пре промоције књиге.