У среду, 16. јануара 2019. године у Библиотеци „ Глигорије Возаровић“ одржана је  промоција књиге  „ Приче равнице“, новинара  РТ Војводине и уредника  часописа „ Војвођански магазин“ Илије Туцића .

„ Приче равнице“ су на неки начин наставак „ Малих војвођанских прича“ које су  до сада имале два издања. Књига садржи 53 нове приче  које на специфичан начин преносе све лепоте и шарм Војводине.

Рецензент књиге Драшко Ређеп је написао да „ Илија Туцић припада сасвим особеној, скоро завереничкој експедицији наших савремених аутора, свакако истраживача, који на сваки начин настоје да отклоне лежерне и у основи нетачне карактеристике овог поднебља: да је монотоно, униформно, са потпуним одсуством вертикалних социјалних и моралних настојања. Помисао на различитост је за Туцића такорећи типик за интимно, непрерушено доказивање а и показивање богатствапредела. Ужасава га теза о привременом животу многобројних долазника на ову нашу њиву. А стару причу о менталитету као конститутивном елементу Војводине старе, негује као тек откривен лет птице у високим облацима над нама“.

Аутор је до сада објавио четири књиге: „ Челобаште“, „ Мале војвођанске приче“  „ Приче равнице“ и монографију  о породици Дунђерски под називом „ Чудо у Чибу“.Књиге су због успеха код читалачке публике доживела поновљена издања.

Програм водила виши библиотекар, Моравка Тодић