У четвртак, 30. марта  у Библиотеци ” Глигорије Возаровић” одржана промоција збирке песама ” Кроз трепавице сипам тугу” ауторке Слађане Миленковић.
“Поезија Слађане Миленковић пружа читаоцима истанчаних афинитета и особених естетских укуса могућност различите рецепције и сопствене спознаје света, емотивни доживљај у којем препознају и идентификују представе о животу које су у себи одавно тајили, или, само слутили и предосећали.То је тренутак спознаје када се људски живот осети као горки трептај, у односу на вечност која се не може ни сагледати ни доживети, а камоли дефинисати или сместити у оквире кратковеког физичког трајања.
Свесна неприкосновене реалности, песникиња покушава да разгрне дебеле засторе прошлости, да проникне у душу малог човека и да размота клупко његових егзистенцијалних
проблема у трептајима рефлексивне психичке резонанце,у искушењима неприкосновених законитости природе, и особене емпатије свести и подсвести које га покоравају и усмеравају имагинарне просторе поетског садржаја” Извод из рецензије Проф. др Миомира Милинковића.
У програму су учествовали: Недељко Терзић,Мирјана Марковић, Слађана Миленковић, Душанка Анојчић, Зорица Мишчевић, Јелена Јанковић,
Хајрудин Дурмановић, Моравка Тодић.