Подружница библиотекара Срема одржала је своју редовну Годишњу скупштину. Библиотека „Доситеј Обрадовић“ из Старе Пазове била је домаћин, те је имала слободу организације овогодишње Скупштине коју је уприличила у простору угоститељског објекта „Салаш од срца“ у Голубинцима. Програм је почео у 10 и 30,  скуп су поздравили, у име домаћина, директор Библиотеке Драгана Милаш и директор матичне библиотеке „Глигорије Возаровић“ из Сремске Митровице Слободан Кекић.У уводном делу програма проф. др Жељко Вучковић, редовни професор Учитељског факултета у Сомбору, говорио је о значају библиотека и библиотекарске професије „ Визије и вредности – библиотекарска професија пред савременим изазовима.“

Председник Подружнице библиотекара Срема Ружица Станковић поднела је извештај о раду Подружнице, поводом јубилеја 50 година постојања и рада нашег струковног удружења.

Весна Степановић је у име Управног одбора Библиотекарског друштва Србије представила нови  Правилнику о раду Подружнице библиотекара Срема, који је на овој Скупштини и усвојен.

Вера Новковић , директор Српске читаонице у Иригу, подсетила нас је како је обележен 58. Сабор библиотекара Срема.

Бранислава Танасић, директор инђијске Библиотеке, најавила је предстојећи Сусрет библиографа у новембру у Инђији.

Као и увек, Скупштина је место на којем представљамо нови број „Годишњака библиотекара Срема“, те нас је главни и одговорни уредник Милијана Дмитровић Торма  упознала са темама и ауторима радова у овом броју.

Гост писац била је наша колегиница, у пензији Весна Петровић. Њен рад,  односно нову књигу „Библиотеке Срема“ представила је Гордана Ђилас, библиотекар саветник из Библиотеке Матице српске.

По окончању Скупштине Подружнице настављено је дружење јер оно што библиотекарима Срема даје посебност, оно што их издваја и што је свакако њихов печат, јесте традиција дружења и окупљања. То је потреба да својој професији одрже углед и значај, да заједничким напорима решавају стручна и статусна питања.