У уторак 11.6.2024. године постхумно је представљена књига „Жена са кофером“ ауторке Вере Сладић. Пред породицом, бројним пријатељима и поштоваоцима Вериног лика и дела, речи није било само о њеној књизи успомена већ о свему оном због чега су је људи волели и дивили јој се. Радећи као професор, извела је и за живот спремила многе генерације ђака, а оставила је дубок траг и као завичајни стваралац.

У вечери испуњеној сећањима и емоцијама учествовали су Милијана Дмитровић Торма, као уводничар и Мирјана Марковић, рецензент и председник Књижевне заједнице Сремска Митровица.

Кроз живот и дело Вере Сладојевић присутне је водила Јасна Папишта, професор српске књижевности и језика, а у музичком делу програма наступили су Дечји хор „Вивак“ и Тамара Пајкановић, као и мањи тамбурашки састав: Саша Челекетић, Ненад Петковић и Стевица Крчединац. За сценографију је била задужена Добрила Гмизић, а за техничку подршку Оливера Филиповић.

Своју књигу успомена Вера Сладић је завршила реченицом да „човек се памти по ономе какав остави траг“, а судећи по вечери њој посвећеној, оставила је немерљив траг у нашем граду.