Синоћ је у Библиотеци ” Глигорије Возаровић” одржана промоција трилогије ” Мидар” аутора Шаула Илије.
Илија Шаула српски је књижевник, оснивач и председник Књижевне радионице “Кордун”. Пише поезију и прозу које су до сада преведене на италијански, енглески, шпански, пољски и албански језик. Шаула данас живи и ствара у Филаделфији (Пенсилванија, САД). Поред писања бави се сликарством и издаваштвом.
Роман “Мидар”, Илије Шауле, на јединствен начин спаја прошлост, садашњост и будућност, озбиљно играјући се кроз бесконачност срца и ума. Роман Мидар је добитник књижевне награде ” Растко Петровић” за најбољи роман у дијаспори на српском језику 2019. године, који му је доделила Матица исељеника Србије и Срба у региону.
Књигу под називом “Булевар свјетлости” чине прозни лирски записи, приче, фантазмагорије, цртице, коментари и осврти на неке појаве у којима се кроз нарацију, а некад и у есејистичком маниру, некад колоквијално говори о различитим темама” Из рецензије Милице-Јефтимијевић Лилић.
“Бијег из вјечности” су кратке приче, лирски обојени записи и есеји, пјесме у прози, ухваћени тренутци сјећања, чврсто увезани нитима мисли и осјећања,пропламсаји просвјетљења у којима бљесне више запитаност пред неодгонетљивим тајнама бесконачног трајања у бескрајним просторима космоса него одговор на запитаност човјека који је само свјетлосна честица у Божијој промисли” . Из рецензије Ранка Павловића.
Учесници у програму: Илија Шаула; проф др Слађана Миленковић, Јасна Арбанас, Моравка Тодић. У музичком делу програма Хајрудин Дурмановић.