У среду, 24. маја у Библиотеци ” Глигорије Возаровић” одржана је промоција електронске књиге аутора др Александра Деканског
 ” Све цркве Срема”.
Александар Декански је  рођен у Сремској Митровици где је завршио основну школу и гимназију. Докторирао је 1994. године на Технолошко- металуршком факултету, Универзитета у Београду. Аутор је преко 60 научних радова и око 100 саопштења на међународним и домаћим конференцијама.
“Књига Александра Деканског, “Све цркве Срема” систематично и на једном месту доноси преглед свих цркава, манастира, капела и водица на територији која у административном смислу припадају Епархији сремској Српске православне цркве. Поред богомоља Српске православне цркве, приказани су и верски објекти осталих верских заједница на том простору. Аутор је уложио огроман напор да изврши фотографисање свих ових објеката смештених у преко сто насеља Срема.Поред изванредне фотографије, аутор је за сваки објекат дао кратак историјски и верски опис, као и тачне географске координате, што читаоцима омогућава да их лако пронађу, уколико желе да их посете.
Књига се састоји од 643 странице међу којима огромну већину чине одлично урађене фотографије а мањи део текст, коректно преузет из научне и стручне литературе.
Поред заинтересованих читалаца, књига ће бити интересантна културним делатницима у установама  музејског и библиотечког типа, а посебно у  заводима за заштиту споменика. Свакако ће у једном делу бити интересантна и научним радницима. Зато је ова монографија значајна у културолошком, научном и стручном погледу”. Текст из рецензије др Ненада Лемајића.
У музичком делу програма наступио је  вокални ансамбл ” Полифоника” под руководством Јованке Иванић.
Модератор програма Моравка Тодић.