У четвртак 21.12.2023. године у Библиотеци „Глигорије Возаровић“ представљен је нови број Годишњака Књижевне заједнице Сремска Митровица. Овај број, 13. по реду, окупио је 90 писаца из целе Србије. Госте је поздравила Мирјана Марковић, председник Књижевне заједнице и уредник Годишњака.
Програм је почео одавањем  поште упокојеним писцима Евици Уметић, Живку Попову, Милету Миловановићу и Споменки Лазић. У четири блока представили су се писци из Сремске Митровице, као и гости из других градова чија поезија и проза је објављена у Годишњаку: Јасна Арбанас, Вук БелегишкиБогица Крунић, Лора ДехНебојша ДрагановићЉиља Вујић ЦрнојакићГавра Веселиновић (Кула)Иван Лешчешен (Кула)Јадранка Пејовић(Црвенка)Драган Савић (Бечеј)Александра Лакић (Бечеј)Чедна Радиновић Лукић(Београд)Емилија Радовић(Инђија)Славољуб Мијатовић Којин (Богатић)Мирјана Шуљманац Шећеров(Нови Сад)Кристина ЗукићЈелица ЏугурдићНедељко ТерзићСлађана МиленковићСлавка ПајићРадојица ТурудићГордана Југовић и Бошко Зубовић.

За музички део програма задужен је био Хајрудин Дурмановић, као и Иван Лешчешен кантаутор из Куле. Програм су модерирале библиотекарке Милијана Дмитровић Торма и Јелена Шуљманац Милошевић.

За ово вече уприличена је и изложба књига из Завичејне збирке Библиотеке „Глигорије Возаровић“, завичајних писаца чланова Књижевне заједнице Сремска Митровица.